Jei esi skonių megėjas ar gurmanas ir nori atrasti naujus skonius, tyrinėti kulinarijos ir gėrimų meną ir susipažinti su jų istorija, šis maršrutas kaip tik tau!
1. Vyno degustacijos „Bubių dvaro" vyno rūsyje
Norite paragauti įvairių vynų bei daugiau sužinoti apie jų kerintį pasaulį ir šiuo malonumu pasimėgauti su savo draugais? Mes Jums siūlome apsilankyti „Grafo Zubovo“ viešbutyje-restorane, įsikūrusiame restauruotame Zubovų dvare Bubiuose.

2. Alaus degustacija „Bubių dvaro" bravore
Ką žinote apie alų? Degustacijos metu ragaujamos populiariausios 6 alaus rūšys, mėgaujamasi gardžiu užkandžiu, susipažįstama su bravoro darykla bei su apyniuoto gėrimo istorija. Alaus gamybai skirtą „virtuvę" galima išvysti per stiklą.

Gražiame Šiaulių priemiestyje pakeliui į Kryžių kalną, prie bitininkystės ūkio, įsikūrusi įmonė Saulės midus. Saulės Midus kviečia paskanauti išskirtinio skonio, 20 m. tobulinto, namų gamybos midaus. Midus gaminamas įvairių skonių panaudojant įvairių augalų žiedus ir uogas.
.jpg)
4. Vienintelis Lietuvoje 5 dienas brandintas Kurtuvėnų kumpis
Šalia Kurtuvėnų dvaro įsikūrusioje autentiškoje smuklėje „Kryžkelė“ galite pasigardžiuoti tradiciniais lietuviškais patiekalais. Firminis smuklės patiekalas – aluje brandintas kiaulienos kumpis su troškintais kopūstais, bulvėmis su lupyna bei kastiniu. Gyventojai pasakoja, kad toks kumpis buvo patiekiamas ir patiems grafams Nagurskiams. Smuklės šeimininkės patieks ir pristatys šį patiekalą pasipuošusios tradiciniais rūbais.

5. Degustacija „Arbatgėris su tikruoju Kuršėnų vyniotiniu".
Degustacijos metu susipažinsite su Kuršėnų vyniotiniu. Kaip gimė ir kada pradėtas gaminti pats didžiausias ir ilgiausiai Kuršėnus garsinęs ir garsinantis brendas – „Kuršėnų vyniotinis“




Atsiliepimai